10 Makanan Pelik Di Dunia


 As Salam, penah rase lapar yang bole korang buat korang tibai je ape makanan depan mate? So iflist kt bawah ni depan mate korang bedal jgk?haha..Opah x sanggup..

 1. Balut, Philippines

 Sape nk makan itik?Tp dalam telur lg..errr…….x sanggup Opah..


 2. Wine anak tikus (Korea / China)

 Nasib haram..Opah baru nk try..Tp depa cakap wine nie baguih untuk kesihatan..try la..hehe..

3. Beondegi, Korea

Ulat sutera yang popular sebagai sneak di Korea…kire kt sini cam smabil2 tggu bas kunyah kopok lekor..kat sane ulat sutera…haha.. 
4. Escamoles, Mexico
Name cam makanan esklusif, tp sebenar nyer telur semut..mau?
5. Sneak Wine

 Nie pon same dengan wine anak tikus td..tp basicly nie hadcore sikit..pkai reptilia ganas..ulor..haha

6. Witchettt Grub, Australia
Ulat gendon orang Malaysiapanggil..Omputih panggil white larvea..ape-ape pon name bile da dalam pinggan cmtu nampak sedap lak..haha..
7. Frieds Spider, Cambodia
 Meremang bulu roma.. kt sini asal nampak makan Ridset jawapnyer..kt sane diorg tibai goreng..ngap..haha..
8. Century Egg, China

Johor ade telur pindang..China lg power..telur peram..siap kaler lutsinar lg..err..bau mesti padu nie..
9. Grasshopper, satu dunia
Yang nie x brape pelik, tp still pelik..huhu.. if dalam cerita Main-main cinta Hamid Gurka buat masak lemak..haha
 10. Black Ivory Coffee, Thailand
Dalam banyak-banyak nie je opah rase Opah bole nk try.. kopi bean yang telah dimakan oleh gajah..gambar atas 2 proses pilih dari taik gajah..haha..tp harge die mahal………dikatakan biji kopi paling mahal di dunia..sekilo 11,000 usd..amik kau!
Bersyukur la kite kt Malaysia xde yang pelik2 sangat..tp spe nk try silekan..still makanan..yang haram tu jgn la try..haha..
Wa Salam..