TEMAPAT MENARIK AREA SRI KEMBANGAN

FARM IN THE CITY

As Salam…..

Farm in the City??yes!!tempat yang menarik untuk korang bawak anak-anak kecil..x macam zoo2 laen..yang nie korang just bayar then bole masuk tgk binantang….ape nie Opah..sme je mcm zoo len…..Relak2….kt sini korang bole bg makan dekat binatang!!

FARM IN THE CITY nie bukak hari2..kecuali Selase..so..tempat die pon x susah nk cari..belok kana sikit..jmpe roundabout..toleh kiri..eh..sampai da..haha..(Opah waze je)..so nie alamat nyer..

  • Jalan Prima Tropika Barat 2, Taman Prima Tropika, 43300 Seri kembangan Selangor.

So, korang just bayar tiket masuk n makanan untuk binatang disedie kn…..so xyah nk bayar lebih untuk bg binantang makan..yang menarik nyer..bg la seberapa byk nk bagi..diorg sediekn..hehe..harge tiket masuk x la berape mahal..bg Opah ok lg la..berpatutan..sekali sekale spent untuk anak2 ape la sgt..huhu..

  • Dewasa RM32.00
  • Kanak-kanak RM27.00
  • Kanak-kanak bawah 12 thun yg tinggi kurang 90cm free!!

Opah..klau sye x sampai 90cm tp umur 43..cmne kire? 2 opah x kaji lagi..haha..

So masuk-masuk binantang nie korang akan jmpe macam2…..so Opah share sikit beberapa binantang yang ade kt sini..share smue t x best lak kn..huhu..

Meh makan meh..kih3..
Macam patung..but it real!!

 
Kruukk..kruukk..makan2..da gemok nnt Opah sembelih..haha..
Opah ajar die ckp, die xmaw lor…
Ini racoon kot..tp racoon ie manje..comel habis die amik makanan..haha
info menarik tentang burung merak..yang ade bulu besar cmni hanya lah burng merak jantan..n if korang nk tengok die kembangkan ekor die, kene biar si betine dekat dengan die..so die kembangkan ekor coz nk protect si betine..wah………sweet2!
Hensem x saye..haha

 Ok….tengok due binatang kt atas nie….Opah terpikir..mcm tikus anak tikus yang orang buat wine?10 makanan pelik di dunie tu..haha..xpe anak tikus..hang selamat kt FARM IN THE CITY..haha..

Setakat tu je la gambar Opah belanje..ade g satu bende..if korang datang sini korang akan dapat sijil..so mase kt pintu keluar jgn lupe amik..hehe..so sekarang anda semue adalah PENCINTA BINATANG..haha..

Gerai Opah..haha..

Sekian je la Opah dapat cerita pasal FARM IN THE CITY..nk info lanjut korang boleh g kt facebook FARM IN THE CITY..Jom reramai balik naik kerete bawah nie..haha,,sekian..Wassalam..

sile pakai sit belt anak2..Opah nk drift

 *better datang on weekdays, coz x ramai orang..so korang bole santai2..xde la sesak sangat..coz biase nyer banyak sekolah-sekolah tadika buat lawatan on weekend..

5 Responses

  1. memang best tempat ni

  2. Gerai Opah says:

    btol2..lagi2 bawak anak2 kecik..hehe..

  3. anajingga says:

    salam ukhwah . menarik juga tempat ni, tak pernah sampai lagi 🙂

  4. Gerai Opah says:

    Assalam annajingga..try la pg..best..hehe..

  5. yanie yusuf says:

    memang best..Yanie dah pergi..